Sammatin tienristeyksessä, vanhan turuntien varrella, on bensa-asemaa vastapäätä ruokakauppa. Sen katolla on iso kyltti. Siinä lukee aikuisen ihmisen mittaisilla kirjaimilla: Enemmän kuin pelkkä ruokakauppa.

IMG_3159

El Nino

Useimmille ruokaostoksia tekevälle riittää pelkkä ruokakauppa. Postipankki oli joskus olemassa, kunnes niistä tuli pelkkiä posteja. Pelkkä posti olisi ihan hyvä vaan nekin yrittävät olla enemmän kuin pelkkiä postitoimistoja.

Eduskunta ei, ainakaan julkisesti, yritä olla muuta kuin pelkkä eduskunta. Vaalitulos vei yöunet. Eräs järkytys oli eniten ääniä saaneet. Kymmenen kärkeen pääsi vain kaksi naista. Järkytys havahduttaa onneksi hereille. Ei ole niin, että naiset ovat epäpäteviä kansanedustajiksi. Eikä ole niin, että vain mies on pätevä kansanedustajaksi tai pääministeriksi tai puolueen puheenjohtajaksi. Paljon riittää vielä tehtävää tasa-arvon edistämisessä ja asenteissa.

tulp_1

Antoinette

Minkälainen olisi elämä, joka olisi enemmän kuin pelkkä elämä? Ei kai kukaan voi tosissaan kaivata kuin pelkkää elämää. Pelkkä elämä riittää, ainakin useimmille meistä. Hyvät ystävät, jotka olen tuntenut jo enemmän kuin yli puolet elämästäni, ovat elintärkeitä. Ilman ystäviäni minusta ei olisi tullut näinkin siedettävää ihmistä. Ystäviensä kautta näkee, että elämä ei toteudu vain yhdellä tavalla tai vain tietyn kaavan mukaisesti, vaan itse kukin meistä elää ihan omanlaisensa elämän.

Monte Carlo

Monte Carlo

Parvekkeella olevat tulppaanit ovat kaikki täydessä kukassa, kun ystävät tulevat kylään. Ne kukkivat jokainen lajinsa mukaisesti, mutta aivan omalla laillaan. Minulle on tullut tavaksi kierrättää osaa sipuleista. Kahteen ruukkuun laitoin syksyllä vanhoja sipuleita, joista en edes tiennyt mitä ne ovat. Nyt tiedän. El Nino –tulppaani, jonka sipuleita ostin kolme vuotta sitten, kukkivat parhaillaan. Ne eivät viime vuonna tehneet kuin lehtiä.

Keltainen Monte Carlo kukkii. Antoinette ja Queen of Night- tulppaaneissa on kukkanuppuja, ne kukkivat viikon sisällä. Tulppaanivallankumous on alkanut.

El Nino

El Nino

Mainokset