Turussa tänään +12 ja ihana kevätpäivä. Ihmiset kääntävät kasvonsa aurinkoa kohti ja istuskelevat jokirannassa, talojen pihoilla, lapset pyöräilevät lätäköiden yli. Naapurin pikkytytöllä on ihan uusi pääsiäistipunkeltainen pyörä. Maapallon onnellisin ihminen. Pohjoisen pallonpuoliskon ihmiset ovat heränneet henkiin kuin jälleensyntyneet. Uudeksi tulleet.

montecarlo -tulppaani

montecarlo -tulppaani

Radiossa joku elämäänsä tympääntynyt sääuutistenlukija sanoo natisevalla äänellään: ”Älkää luulko, että ilonne on kestävää, sillä ensi viikolla tulee jo kylmää. Hyvin kylmää.” Ei hän niin sano, kirjaimellisesti, mutta siltä se tuntuu. Aivan kuin hän tieten tahtoen haluaisi ottaa pois sen ilon, mitä todella lämmin kevätpäivä suomalaiselle ihmiselle tuo. Itku pitkästä ilosta. Sitäkö hän haluaa todistaa? Suomalaisuus on toisinaan täysin sietämätöntä.

quoeen of night -tulppaani

quoeen of night -tulppaani

Tulppaanit venyvät kohti valoa ja lämpöä. Tämä on kolmas kevät kun kasvatan niitä parvekkeella. Eri lajit kukkivat hieman eri aikaan, mutta kevätsäät vaikuttavat myös asiaan. Päiväkirjan tietojen mukaan viime vuonna kaikki sen vuoden tulppaanit kukkivat huhtikuun alkupuolelta viimeiselle viikolle ja sitä edeltäneen vuoden (2013) tulppaanit kukkivat huhtikuun loppupuolelta toukokuun puoliväliin asti.
Jännä nähdä miten näiden kanssa käy. Veikataan huhtikuuta.

antoinette -tulppaani

antoinette -tulppaani

Mainokset