Istuskelin sunnuntaikahveilla palstalla. Se on yhä täynnä kiihkeää elämää; pieniä ja suurempia ötököitä ja olioita, kuihtumista ja kukkimista samanaikaisesti.

Taide syntyy elämän ytimestä, konkreettisesta todellisuudesta. Se nousee siitä mikä ihmisessä on ihmistä, ihmisyyttä. Kulttuuria.

Talvikurpitsat kypsyvät nyt hyvin lämpimien päivien ansiosta. Jos näin jatkuu, niin vielä lokakuussa saa ruokaa palstalta. Tänäkin vuonna puolenaarin palsta on tuottanut runsaasti ruokaa, vaikka kesäkuu oli viileä. Onneksi heinäkuu oli lämmin, jopa todella helteinen.

Pakastimessa on pusseissa ja purkeissa papuja, tilliä ja persiljaa. Saunan lauteella on paperisäkissä perunaa ja sipulia on useita kiloja. Erilaisia mausteyrttejä on kuivumassa nipuissa keittiön seinäkoukuissa. Jääkaapissa on kyssäkaalia ja kurpitsoja, jotka pitää saada säilöön. Sienet mahtuvat vielä pakastimeen, sitten se onkin täynnä ruokaa metsästä, marjapuskista ja palstalta. Sekä torilta.

Puutarhamyymälässä oli kymmeniä erilaisia tulppaanin sipuleita. Ostin kolmen eri lajin sipuleita. Upean ylvään Queen of the Night’n, monivärisen riehakkaan Antoinetten ja kerrannaiskukkaisen sekä tyylikkäänkeltaisen Monte Carlon. Ovat odottamassa ruukuttamista.

Hyvä ystäväni sanoi, että elämme mielikuvituksettomuuden aikakautta. Mielikuvitus on kiinteä, erottamaton osa älyä ja ymmärrystä. Fantasiat ja haaveet ovat mielikuvituksen esiasteita ja ajattelun lepotuoleja. Loikoilua. Mielikuvituksen kanssa on ponnisteltava, tehtävä työtä.

Toivo ja rakkaus ovat toisissa ihmisissä, lähimmäisissä.

Vapaus valita – Oikeus olla. Frihet att väljä – Rätt att vara.  The right to be free – The right  to just be.

Turku Pride
2.9. – 21.9.2014

 

Mainokset