Palstalla työt jatkuvat, eilen vaalivalvojaisten jälkitiloissa. Varsinaiset hirviövoimat etenivät Unkarissa, Tanskassa, Ranskassa ja myös Brittilässä. Guardianissa Ukip-puolueen perustaja Alan Sked sanoo, että puolue on muuttunut Frankensteinin hirviöksi.

Äänioikeuttaan ei käyttänyt 60% äänioikeutetuista. On laskettu, että he antoivat äänioikeuttaan käyttävälle 2,5 -kertaiset vaikuttamismahdollisuudet. Yhdellä äänellä oli siis suurempi painoarvo, äänivoima. Hirviövoimille saattoi sanoa tuplasti EI ja ne eivät saaneet kuin satakunta paikkaa 750:n mepin parlamentissa.

Luin suvun vanhoja kirjeitä ja eräs sukulainen kirjoitti 2.maailmansodan kynnyksellä kirjeessään kotiväelle: ”Ääripäisimmätkin ovat vihdoin ymmärtäneet, että meidän on pidettävä yhtä jossain asioissa.” (kirjoittaja ei tuntenut vetoa koko elämänsä aikana suomalaisiin ääriliikkeiseen ja oli nähnyt miten tuhoisaa oli sisällissota, molempien – kaikkien – osapuolten kannalta)

Munakoisoilla on jopa kämmenenkokoisia lehtiä.

Munakoisoilla on jopa kämmenenkokoisia lehtiä.

Lämpöä on riittänyt viime päivinä mutta ei juurikaan (sade)vettä. Savimaasta tulee silloin todella kovaa, hiekkaisenjauhoista. Lämpötila on laskenut hellelukemista parikymmentä astetta. Munakoisot ovat olleet parvekkeella viikon verran, myös öisin. Lehdet ovat kasvattaneet nukkapintaa ja paksuuntuvat pikkuhiljaa samettimaiseksi.

Lehtiin tulee nukkainen pinta ja ne paksuuntuvat ulkoilmassa.

Lehtiin tulee nukkainen pinta ja ne paksuuntuvat ulkoilmassa.

Piti levittää lämpöharso niiden päälle yöksi. Munakoiso tarvitsee tasaisen, vähintään +20 asteen lämpötilan ja otin ne tänään sisätiloihin odottelemaan lämpimämpiä säitä. Lämpötilojen ja sään seuraaminen on elintärkeätä. Monet siemenet eivät idä alle 15 asteen lämpötilassa.

Ritarinkukat ovat olleet parvekkeella jo jonkun viikon. Pitkien lehtien kautta kasvin tarvitsema ravinto siirtyy sipuliin. Tulppaanin sipuleista kaivan lepokotiin piakkoin osan, ne menevät syksyllä sitten mullan sisään talvehtimaan.

Ritarinkukkien yli metrin pituisia lehtiä.

Ritarinkukkien yli metrin pituisia lehtiä.

Mainokset