Talikossa on neljä paksua teräksistä hyvin terävää piikkiä. Sen vuoksi sillä saa käännettyä helposti jopa kovaa ja raskasta savimaata. Opin, että talikon terä menee hyvin kevyesti palstakengän kovitetun nahkapintaisen kärjen läpi. Tunsin piston varpaassani. Onneksi nostin talikon nopeasti ylös, vain kengässä ja sukassa oli reikä sekä pieni veripisara keskimmäisessä varpaassa. Siitä selvittiin laastarilapulla, ja säikähdyksellä.

Ympäristötaiteessa tarvittavat välneet: lapio ja talikko.

Ympäristötaiteessa tarvittavat välineet: lapio ja talikko.

Sitten jatkoin ympäristötaiteentekoa. Sitähän penkkien teko on. Niiden ei tarvitse olla yhdenmallisia tai edes suoria. Kuvissa näkyy vain sisäkkäiset suorat penkit. Palstan toisessa osassa on kaareva pitkä penkki ja mutkaisia käytäviä kuin labyrintissä josta pääsee helposti ulos ja sisään. Palsta on mikrokosmos. Sen ympärillä on makrokosmos, maailmanhelma ja sen synnit.

U-penkin sisällä on pienempiä penkkejä.

U-penkin sisällä on pienempiä penkkejä.

Munakoison taimet ovat nyt noin 15cm korkeita. Kasvu on hidasta: siemenet laitettiin itämään 9.2. Taimet voivat hyvin ja ulkoilevat parvekkeella päivisin, yöksi niitä ei voi edes lasitetulle parvekkeelle vielä jättää. Yölämpötilan tulisi olla +20°C jotta ne selviäisivät. Kesällä 2012 palstalla kuukahtivat hyvin kukkineet munakoisot, koska tuli sateinen ja kylmä jakso, yölämpötila putosi noin 15°C. Munakoiso on parasta kasvattaa parvekkeella tai kasvihuoneessa.

slow food

slow food

Mainokset