Tänään se tapahtui. Ensimmäinen talikonpisto multaan.

Olin odottanut tätä tiettyä hetkeä ikuisuuden, tai ainakin melkein ikuisuuden. Palstavaatteet ovat olleet pestyinä jo ties kuinka kauan: 9 vuotta vanhat farkut (väri: musta), 28 vuotta vanha farkkutakki (väri: hyvällä mielikuvituksella sininen), pitkähihainen t-paita (väri: musta) ja vanhat lenkkarit, jotka löysin komeroja siivotessani.

IMG_2447

Sinihaalarisilla valtion virkamiehillä on uusi tapa hoitaa tehtäviään. He kantavat kilpiä ja naamioituvat, koska kansalaiset ovat heistä uhkaavia. Tiedoksenne: mustiin vaatteisiin pukeutunut ja puuvartista työkalua heilutteleva, hieman rähjääntyneen näköinen naisihminen, ei ole vaarallinen. En ole, vaikka kädessäni on ruostumattomasta teräksestä valmistettu neljäpiikkinen teräasetta muistuttava esine ja housunlahkeet ovat multaiset. Saatan olla jollain mittatikulla mitattuna anarkisti, mutta sehän ei ole rikos.

Anarkistiryhmien väkivaltainen kohtelu Hgin vappumarssilla suututtaa, ja etenkin se että sen takana on ollut myös SAK. Se saa minut ainakin miettimään tuon muinaisessa maailmassa elävän jättijärjestön ulkopuoliseen työttömyyskassaan liittymistä. Olen seurannut Fifi/Voimalehden Kreikan kirjeenvaihtajan kirjoituksia. Näiden näkemysten jakaminen sosiaalisessa mediassa on todella tärkeätä ja merkittävää tiedonvälitystä.

HS:n Saska Saarikoski kirjoittaa tämän sunnuntain kolumnissaan: ”Saksalle ja koko Euroopalle Auschwitz merkitsi nollapistettä ja uutta alkua. Vallan ja voiman tilalle maanosan johtotähdiksi nostettiin rauha, demokratia ja ihmisoikeudet.”. Hän on väärässä. Euroopan Unioni ei nykymuodossa takaa ihmisoikeuksia eikä välttämättä rauhaa, eikä etenkään demokratiaa. Ystäväni siteerasi entistä keskitysleirivankia ja nobelkirjailijaa Imre Kertésziä saman kolumnin luettuaan: ”Varo: hän keimailee vapaudelle, mutta antautuu hirmuvallalle.”

IMG_2413

Uudessa talikossa on saarnipuinen varsi ja sen pää on muotoiltu kauniisti, vähän vanhanmalliseksi. Sain sen lahjaksi. Tämmöisen talikon saadessaan tulee ikionnelliseksi. Moneksi vuodeksi.

Palsta-alueella ei ollut ketään muita. He olivat katsoneet säätiedotuksen. Kerkesin myllätä maata pari tuntia, kun äkkiä alkoi sataa rakeita. Valkoisia lumirakeita. Nostelin hetken multaa lumisateessa, sitten alkoi palella.

Tummat, kosteudesta raskaat pilvet vyöryivät taivaankannella. Päätin häipyä. Kotiin tultuani pilvimassat olivat koko kaupungin yllä kuin tummanharmaa märkä täkki, ja loppupäivän satoi. Tulevan viikon loppupuolella on meteorologien mukaan jo lämpimämpää.

IMG_2440

Mainokset