Light and Dreamy

Light and Dreamy

Ensimmäinen pääsiäispäivä.

Murheellista, mutta ilmeisesti sodan hirveydet unohtuvat yhdessä tai kahdessa sukupolvessa. Hurmahenkisyys ja kiihkoilu tuottaa aina suuren vaaran rauhalle. Sotaista henkeä ja viholliskuvia ei taltuteta, jollemme me sitä katkaise. Suomalainen media on muuttunut hyvin sotaisaksi enkä seuraa sitä siksi kovin aktiivisesti. Uskon ja luotan entistä vähemmän mediatarinoihin. Paperinen sanomalehti, ne joita luen, on yhtä hyvä hiljainen kaveri kuin kirja tai kasvit.

Ruukkulilja - Crimson Pixie

Ruukkulilja – Crimson Pixie

Vanhempieni sukupolvi piti maataloustyötä raatamisena ja hyvin ikävänä hommana, siksi he halusivat toisenlaisen elämän, myös lapsilleen. Suomi muuttui maatalousvaltaisesta yhteiskunnasta todella nopealla tempolla koulutus-, palvelu- ja teollisuusyhteiskunnaksi. Nyt se on muuttunut pelkäksi rahamarkkinayhteiskunnaksi. Kaikki mitataan EU:n rahakoneiston ehdoilla. Brysselin koneeseen kannattaa päästää sellainen ihminen, jonka tahtotila pysyy EU:n kohinassa lujasti rauhan ja ihmisoikeuksien puolella sekä ympäristöasioista hyvin tietoisena. Natomieliselle rahavallan lakeijalle en anna ääntäni.

Myönteiset voimat ovat aina elossa. Vaikeina aikoina ihminen mitataan ja punnitaan tarkemmin. Sellaisina aikoina on varsin helppoa liittyä epätoivon kylväjiin ja viljellä maailmanlopun tunnelmia. Palstat jaettiin maaliskuussa. Sain tämän vuoden palstan numeron. Viisi. Hyvä luku.

Harlekiinikukka

Harlekiinikukka

Olen puoliksi omavarainen ruokatalouden suhteen. Tulot ovat todella niukat, joten on hankittava ruoka muuten kuin olemalla ostovoimainen kuluttaja.  Puutarhanhoito ei ole pelkästään kivaa, mutta melkoisen määrän iloa se tuottaa kaiken vaivannäön jälkeen. Toukokuussa pääsee kääntämään ja perkaamaan taas maata. Tämä on nyt viides kesä, tätä palstapäiväkirjaa.

Olin poissa kotoa toista viikkoa ja sinä aikana oli tapahtunut paljon. Maaliskuu oli lämpötilojen suhteen vaihteleva. Oli kaksi kertaa pakkasöitäkin, ja tuli luntakin. Huhtikuu on kääntänyt kesää kohti.

Princess Irene

Princess Irene

Ensimmäiset tulppaanit kukkivat. Oranssikukkainen Princess Irene. Viime vuoden sipulit tekevät vain lehteä paitsi yksi: Light and Dreamy. Se on iloinen yllätys. Irenen kanssa samassa ruukussa oleva Queen of Night on tehnyt vasta vartta ja lehtiä.

Liljat ovat parvekkeellani uusia kasvikamuja. Harlekiinikukka (Sparaxis tricolor) ja Ruukkulilja (Crimson Pixie) ovat täydessä kasvuvauhdissa. Niiden voi antaa talvehtia helposti kaupunkiasunnossa. Nostaa vain mukulat pakkasen kynsistä hieman lämpöisempään (sisätiloihin) paikkaan lepovaiheen ajaksi.

Munakoisot ovat muuttaneet kasvuruukkuihin. Ne kasvavat pontevasti ja ovat vielä sisätiloissa. Hyvältä vaikuttaa, vielä tässä vaiheessa. Mintut ovat saaneet uudet mullat. Niitä on kolme: kissanminttu (vuodelta 2012), korean minttu (ilmeisesti myös samalta vuodelta) ja viherminttu (2013). Myös paprikat ovat päässeet kasvuruukkuihinsa. Ollaan kesän kynnyksellä.

Munakoisojen alkutaival.

Munakoisojen alkutaival.

Paprikat

Paprikat

Mainokset