Ensimmäiset siemenet ovat päässeet idätyslaatikkoon. Piti käydä hankkimassa puutarhalta pellettejä, jotka laitetaan idätysastiaan ja kastellaan. Vesi paisuttaa ne pieniksi turvetynnyreiksi. Niihin laitetaan siemenet. Puutarhakaupasta tuli mukaan myös siemeniä.

Turvepelletit ovat kuin ison palttoon napit.

Turvepelletit ovat kuin ison palttoon napit.

Tänään laitettiin kahta eri laatua munakoison siemeniä itämään. Lisäksi laitoin paprikan ja persiljan siemeniä. Persilja kasvaa hitaasti ja sitä, kuten paprikaa, voi vallan hyvin kasvattaa kotona sisätiloissa. Pääsevät kyllä parvekkeelle kun on sen aika.

Pelletit turpoavat vedestä, siemenet ovat "turvetynnyrin" sisällä.

Pelletit turpoavat vedestä, siemenet ovat ”turvetynnyrin” sisällä. Kirkas kansi päälle ja siemenille saadaan otolliset olosuhteet.

Tänä kesänä parvekkeella ei kasva tomaatteja, nyt vaihdetaan vähän lajeja. Tänä vuonna näitä: munakoisoja, persiljaa ja muita yrttejä (ainakin mintut) sekä mahdollisesti joitain kukkia.

Kevätesikkojen aika on nyt. Ostin lähipuutarhan kaupasta niitä muutaman. Silmäniloja. Siemeniä on saatu, vaihdettu ja hankittu, hyötykasviyhdistykselle lähti siementilaus.

IMG_2174

Kevätesikkoja löytyy kaikissa mahdollisissa väreissä.

IMG_2170IMG_2180

Mainokset