Ostin kevään ensimmäisen tulppaaninipun, se on kevääntulon ensimmäinen merkki. Toinen varma merkki on tietenkin valon lisääntyminen. Valoa ryöppyää nyt vuorokaudessa enemmän kuin ehdimme tajuta. Linnutkin vislailevat jo siihen malliin, että ovat pian pesänrakennuspuuhissa.

viiden euron ilokimppu

viiden euron ilokimppu

Jos saisin ylimääräisen rahasumman, niin purkaisin heti liian ahtaan ja huonon saunakopin, jossa saa kyllä hienpintaan, mutta saunomisen nautinnosta ei kyllä voi hyvällä tahdollakaan puhua.

Toivottavasti kerrostaloihin palaavat yhteissaunat, ne ovat energiankulutuksenkin kannalta paljon parempia kuin jokaiseen asuntoon pakkomielteisesti rakennetut hikikopit.

sau_2

– Ahaa, olet tullut nyt siihen vaiheeseen puutarhurina, tuumasi eräs puutarhuriasioista hyvin perillä oleva ystäväni, kun kerroin ettei saunassa enää saunota. Miltä näyttää puutarhurisihmisen kaninkopinkokoinen kerrostalosauna talvella? Se on puutarhatavaroiden varasto, tässä taloudessa se on myös The Kissan privaattihuone. Hiljaisuuden huone.

Näin sitä siis noustaan puutarhureiden arvoportaikossa! Kevään tullessa hikikomero on järjestettävä ja siivottava. Osa tavaroista raijataan taas kesän tultua ulos, palstalle.

sau_1

Amaryllis on alkanut kukkia. Kyllä se on vaan on kaunis kukka, myös joulun jälkeen.

ama_1

Mainokset