Nyt saa joulukukkain sipuleita! Melkein ilmaiseksi tai aivan ilmaiseksi.

Sain yksilön joka on kokenut paljon. Se on matkannut todennäköisesti joltain hollantilaiselta jättikokoiselta kukkafarmilta Suomeen. Kävin nimittäin Tradekan kaupassa ja hollantilaisethan omistavat entisen E-kauppaketjun, nykyiset Siwat ja Valintatalot.

Tonttulakinpunaisesta muovikääreestä pilkisti vain iso nippu katkottujen lehtien rusehtavia päitä.

Nippu katkottuja lehtiä.

Nippu katkottuja lehtiä. Muistuttaa vähän purjoa, kauempaa katsottuna.

Päätin pelastaa sen. Kukan sipuli itsessään näytti olevan täysin vahingoittumaton, sen lehdet olivat ruhjottu ja kukkavarsi oli murtunut, katkennut tai katkaistu. Myymälänhoitaja sanoi lohdutellen, että kyllä se varmaan tekee toisen kukkavanan. Ei ole väliksi, vastasin, kukkii jos kukkii. Tällä kukalla on monta elämää.

Kun poistin punaisen muovin sen ympäriltä, niin näky oli kyllä kamala. Lehdet oli viillelty poikki väkivalloin, koska vihreät pitkät lehdet eivät sovi joulumarkkinoille. Ainoastaan se ihmeellisen kaunis kukka, jonka se tekee kerran vuodessa, myy tässä joulumarkkinahumussa.

Kukan sipuli on sen sydän, ja jos siitä loppuu elinvoima, se kuolee. Yhdellä jaloritarikukan sipuleistani on elämänliekki sammunut ja tämä uusi tulokas saa täydentää ”Amaryllis-porukan” jälleen nelikoksi.

Pahoin kohdeltu kukkaraukka toipuu nyt luonani rankasta elämästään ja saa siirtyä aivan omassa rauhassaan ja tahdissaan, kevättä ja kesän valoa kohti, sekä myöhemmin lepovaiheeseen ja kohti uutta elämäänsä.

Kukkavarsi sykkii ylöspäin.

Kukkavarsi sykkii ylöspäin.

Kukkavana valkokukkaisessa jaloritarinkukassa jatkaa nopsaa kasvuaan. Veikkasin, että 3-4 viikkoa menee ennen kuin se kukkii, siis tammikuun loppupuolelle. Kukkia saa muulloinkin kuin vain joulunaikaan, myös nämä monivuotiset sipulikukat.

Löysinpä myös pyhien aikana kertomuksen suomalaisista jaloritarinkukista ja kuinka niistä kasvatetaan joulukukkia. Kas täältä >>>> löytyy tämän joulukukkamme matka Brasiliasta Hollannin kautta Suomeen.

Hyvässä seurassa.

Hyvässä seurassa.

Kukkavarsi on kasvanut reilussa viikossa noin 12cm - Tämä kuva: 1.1.2014

Kukkavarsi on kasvanut kuudessa vuorokaudessa noin 12cm – Tämä kuva: 1.1.2014

Mainokset