Rakastan sipulikukkia ja myös muita sipulikasveja.

Viime vuonna laitoin 22.9 tulppaanin sipulit ruukkuihin parvekkeelle. Nyt tämä mukava homma venähti lokakuulle. Laitoin tänään tulppaanin sipulit juurtumaan.

Oli todella komeata katseltavaa keväällä, kun valtavan hienot El Ninot kukkivat. Ne kukkivat kaikkein pisimpään. Light and Dreamy tulppaanit kukkivat kauniisti, mutta vain alle kaksi viikkoa.

Kun kukat lakastuivat, kannoin ruukut sisälle ja jätin kastelematta. Annoin niiden kuivua ja levätä. Sipulit olivat koko kesän varjossa, mullan sisällä. Ne olisi kai voinut ottaa sieltä ja kuivattaa ilmavassa paikassa, mutta ajattelin että samahan se kai on.

Yhdestä sipulista oli tullut kesän aikana monta...mullan alla tapahtuu ihmeitä.

Yhdestä sipulista oli tullut kesän aikana monta…mullan alla tapahtuu ihmeitä.

Kaivoin ne mullasta tänään ja kas, olivat tehneet jopa useita sivusipuleita. Irrotin sivusipulit pääsipuleista. Kuohkeutin mullan ja kastelin sen.

Istutin uudestaan El Ninoja kahteen isoon ruukkuun ja sekaan pieniä sivusipuleita. Light and Dreamy sipuleita kahteen ruukkuun yhdessä mustapunaisen Queen of the Night –tulppaanien kanssa. Ostin pari viikkoa sitten niitä ja Princess Irene –tulppanien sipuleita. Ne pääsivät viidenteen ruukkuun yhdessä.

Tässä >>> tummanpuhuva yön kuningatar ja tässä >>>  prinsessa irene.

Kevät näyttää jaksavatko vanhat sipulit tehdä kukkia. Uudet kyllä tekevät. Parvekkeella on pidettävä hyvä huoli siitä etteivät sipulit jäädy. Viime talvena peitin ne kunnolla sanomalehdillä, lämpöharsolla ja kun tuli kovimmat pakkaset heitin päälle vielä vanhan räsymaton.

Hyvin selvisivät. Odotusaika alkoi tänään.

Mainokset