Tarvittiin yksi ukkossade ja kurpitsat riehaantuivat kukkimaan ja muutenkin saivat potkua eloonsa. Lisää vettä on tullut taivaalta tänään, ilman kosteuskin on käväissyt  sadassa prosentissa – ihanteellinen ilmasto kasvun kannalta.

kurp_2707_1

Kesäkurpitsoja on kahta laatua: Zuboda (pitkänomainen taviskurpitsa) ja italialainen Tondo Chiaro di Nizza (pyöreä, on parhaimmillaan kun on halkaisiltaan noin 15cm). Jos nämä erittäin lämpimän kosteat säät jatkuvat vielä pari-kolme viikkoa, satos tulee ihan riittävästi ja sitä voi jakaa halukkaille tai tarvitseville.

kurp_2707_2

Talvikurpitsoja oli kaksi, mutta vain toinen on itänyt. Red Kuri. Se kasvatta pari kolme metriä pitkän maata pitkin kiemurtavan varren johon sitten plup plup plup ilmestyy kovakuorisia oranssinpunaisia pyöreitä kurpitsoja. Niissä on aivan erityinen aromi. Ei löydy markettien hyllyltä sekään.

kurp_2707_3

Yhteisöpuutarhaelämää eläessä tajuaa onneksi, ettei läheskään kaikki sentään elä somehumalassa ja harhaile netissä kuin lomaryyppyputkeen juuttuneet suomalaiset.  Yhtenä iltana käytiin tästäkin aiheesta vallan mainio keskustelu kaivon ympärillä. Puutarhahommissa tapaa ihmisiä elämän monilta nurkilta ja kulmilta. Näissä toimintaympäristöissä kohtaamiset tuottavat kanssakäymistä joka vahvistaa hyviä ominaisuuksia eikä niitä tuhoavia, joiden levityksestä kaikenlainen media pitää hyvää huolta ja joiden valtaan yhä useampi vaikuttaisi juuttuvan. Kannattaa käyttää mielikuvitustaan.

Mainokset