EU:n suurin rakenteellinen puute on, että veropäätökset vaativat yksimielisyyttä. Se on kuin antaisi varkaan päättää rikoslain. Kuten useat kollegat ovat todenneet, monet jäsenmaat toimivat veroparatiiseina. – Satu Hassi. 21.5.2013 /Blogi

Nuoriso laittaa naapurimaassa säpäleiksi kaiken. Tässä rikollisten valtaamassa Euvostojen Maassa, Euroopassa. Nuoret sukupolvet ovat epätoivoisia. En yhtään ihmettele.

UK_1A

Luin aikoinani Savukeitaan kustantaman esseekirjan: Uusi Atlantis – Puheenvuoroja Euroopan utopioista ja dystopioista. Se on hyllyssä ja luin sitä uudestaan yhtenä iltana, hyviä kirjoittajia jokainen. Moniääninen pieni kokoelma asiasta kiinnostuneille, sitä saa yhä Savukeitaan kirjakaupasta.

UK_1B

Palstalla navakassa tuulessa, pilvinen taivas. Illalla tuli rankka sade. Tänään pääsi maahan osa sipuloista ja kuningatar brittein saarivaltiosta. British  Queen. Peruna jonka on alunperin jalostanut skotti Archibald Finlay Lincolnshirestä vuonna 1894. Queen on kertoman mukaan yhä hyvin suosittu lajike Irlannissa.

Jos perunan nimi viittaa kuninkaallisiin, sen täytyy olla irlantialais-skottilaista vinoilua. Toinen lajike joka pääsi mullan alle tänään, on alkuperältään irlantilainen, mutta nimi unohtui. Peruna yhdistää Euroopan reunoilla eläviä. Suomalaisilla perunoilla on tasavaltalaiset nimet, kuten: Timo, Pito, Hertha, Kulta, Sabina, Satu, Siikli, Sini…jne…

Eilen oltiin Ukissa, kukkamarkkinoilla. Mainio meininki. Kuvasarja sieltä.

UK_1 copy

Uusikaupunki, Kukkamarkkinat

Mainokset