Multahommat alkaneet todenteolla, linnut hoilaavat intohimoisesti ja kauniisti puutarhapalstoja reunustavassa metsässä. Konsertti täyttää sielun joka sopukan, eikä talikon heiluttelu tunnu missään, muutaman tunnin päivittäinen työ tuntuu vasta illalla. Silloin tiedän, että ne ovat olemassa ja missä ne ovat. Nekin lihakset jotka eivät kerro olemassaolostaan kovin usein.

Joku linnuista saa olla välillä solisti jota muut säestävät. Nätisti sujuu linnuilta musisointi yhdessä. Osalla on jo nokka täynnä töitä, koska on kiikutettava ilman halki pesänrakennustarpeita. Radiossa kerrotaan, että se on lähinnä urosten hommaa ja pesän sisustuspuuha on naaraiden. Naaraat määräävät kaapin paikan lintukodossa. Helsingistä saan illalla viestin, että pääskyt ovat tulleet. Ei päivääkään enää, on kesä.

Lokit ovat rakentaneet jokavuotisen pesänsä parvekkeen katolle. Jonkun mehiläisparven tiedustelijaryhmä on käynyt parina iltana mittailemassa parvekkeen sisätiloja, josko sinne mahtuisi pesä. Neuvottelut ovat edenneet rauhassa, olen esittänyt toiveeni että hakisivat yhteisölleen toisen paikan. Toivon parasta, niin heille kuin muillekin elollisille, tarvitsemme toisiamme. Tomaatintaimet venyvät silmissä, nahistuvien tulppaanien vieressä. Ruusupavut ovat itäneet ja nostavat vartta vauhdilla. Pian ne kiemurtavat seinää pitkin korkeuksiin.

Aamulla varhain uneen kantautuu satakielen laulu. Huoneisiin on jäänyt ystävien tuoksu ja jutut joita puhuttiin miltei aamunkoittoon asti.

Tomaattitarhan alku.

Tomaattitarhan alku.

Mainokset