Reissut virkistävät, ja ehdottomasti eniten ilman nettitikkuja. Muutama hyvä kirja riittää virtuaalitodellisuudeksi mainosti, ja moneksi päiväksi.

Melenderin Lohdun päähenkilö kiihotti itseään tuijottamalla tietokoneensa näyttöä, mutta hän säilytti tolkkunsa sen suhteen, elämä – se todellinen ei fantasioitu – riitti todellisuudeksi tai todellisuuksiksi. Todellisuudentajuisen mittakaavan säilyttävät ihmiset joiden elämänsisältö syntyy todellisten ihmisten parissa.

Se millä täyttää tajuntatynnyrinsä, se kannattaa valita hyvin. Media synnyttää tajuntatodellisuutta joka ei ole välttämättä ihmiselle lainkaan hyväksi. Puutarhalehdet ovat sisällöntuottajina  parhaimmasta päästä. Reissussa löytyi yksi ruokakaupan lehtihyllystä. Ostin sen.

kundi sörkasta

kundi sörkasta

 

Kotilieden puutarhaelämää 1/2013: Hyvä juttu erityyppisistä kaupunkiviljelmistä ja puutarhureista. Keijon puutarha on parvekkeella, Helsingin Sörkassa. Jutusta tuli mieleen, että ehkä pitäisi laittaa tännekin palstapuutarhani koon lisäksi parvekepuutarhani koko ja perustamisvuosi. Parvekeviljely on hieman toisenlaista kuin palstatouhu, mutta yhtä antoisaa.

Mikä on maalis-, huhti-, ja toukokuun nimien synty? Siitä lehdessä kertoo kielinero Marsa Luukkonen kolumnissaan. Kieli muuttuu, ja merkitykset muuttuvat. Hän kertoo myös mistä syreeni (tai sireeni) on saanut nimensä ja milloin ne ovat maahamme tulleet.

Virpi Suutari kertoo puutarhastaan ja ehdottaa samaa mitä minäkin olen mielessäni monesti ajattelut. Jokaiselle ihmiselle pitäisi antaa aari maata. Suomalaiset olisivat terveempiä. Olen viihtynyt hyvin ryhmäpuutarhassa, koska se on omanlaisensa yhteisö. En ole koskaan ollut erakkoluonne, vaikka itsekseni viihdynkin.

Puutarhatyön kautta ymmärtää kaiken muun hyvän lisäksi sen, että luovuuteen liittyy myös tuhoavuutta; hajoamista, maatumista ja kuolemaa. Kaiken  kasvun ja kukoistuksen rinnalla. Ja sen, että kaikkea ei voi ennakoida. Säätilat ovat mitä ovat. Kuten elämä, joka on mitä on. Luin ensimmäiset tulevan kesän sääennustukset. Ikkunasta katsomalla sää selviää parhaiten. Nyt sataa. Kaatamalla.

Tulppaanit ovat kasvaneet parvekkeella omaa tahtiaan. Kukkavarsien alkujakin on jo näkyvissä.

pienen pieni kukkavarsi aluillaan

pienen pieni kukkavarsi aluillaan

El Nino 14.4

El Nino 14.4

Mainokset