Pakkaspäivän kuuma keitto syntyy tomaateista ja sipulista ja mausteista.

Onnekkaimmilla on itsekasvatetuista tomaateista murskaa pakastimessa ja sipuleita keittiön komerossa. Muut kokit käyttävät kaupan tavaraa.

Ohje menee näin:

Laita kattilan pohjalle öljyä. Kuullota siinä pilkotut sipulit ja mausteet: 1 tl curryä, ripaus chiliä maun mukaan (voi jättää myös pois), 2 sipulia, valkosipulia maun mukaan, tomaattipyrettä 2-3 rkl, 1tl sinapinsiemeniä tai sinappia ja 1 rkl sokeria.

Kun mausteita on kuullotettu kuumassa öljyssä tovi lisää 8-12  kaltattua ja pilkottua tomaattia (tai: 3 purkkia tomaattimurskaa) ja 5dl kuumaa vettä ja 1-2 kana- tai kasvisliemikuutiota.

tomkeit_1

Jos haluat, voit soseuttaa keiton sileäksi sauvasekoittimella. Keitä miedolla lämmöllä vähintään tunti. Ripottele lopuksi keiton päälle persiljaa.

Tästä määrästä tulee reilu pari litraa erityisen hyvänmakuista tomaattikeittoa. On hyvää myös kylmänä.

tomkeit_2

Mainokset