Lisää ja lisää hilloa! vaativat suomalaiset kirjailijat joita luetaan salaa ja ihan ilmaiseksi kirjastoissa sekä kouluissa, päiväkodeissakin luetaan satuja eikä makseta tekijänoikeuspalkkioita. Kauheata! Suomalaiset kirjailijat elävät surkeissa oloissa ja palelevat nälkäisinä.  Inhottavat sekä ahneet lukijat lukevat heidän suuria henkisiä ponnistuksiaan, ja ihan ilman että maksavat suoraan taiteilijan tilille yhtään mitään.

Hilloa kaipaavat monet muutkin kansalaiset siitä kaikesta luovasta ja suurenmoisesta työstä jota tekevät ja jakavat – jopa niin etteivät saa yhtään hilloa.

Hilloa on nyt joka hylly notkollaan tässä taloudessa.

Hilloa (kts. myös: slangi-sanakirja) kannattaa säilyttää hyllyssä hyvässä tallessa talven varalle.

KAS= Kurpitsa-appelsiini-sitruunahillo on helppotekoinen ja mielettömän hyvää. Olen siitä täällä ennenkin maininnut, mutta laitan tähän uudestaan:

Litran verran  kurpitsasosetta, pari appelsiinia ja yksi sitruuna. Pilko hedelmät palasiksi, laita kattilaan ja keittele niin pehmeäksi, että saat ne soseeksi. Sekoita kurpitsasose ja hedelmäsose keskenään. Lisää yksi paketti (440gr) Dan Sukkerin hillo-marmeladisokeria ja keitä miedolla lämmöllä niin, että hillo sakeutuu.

Raasta appelsiinit ja sitruunan kuori, ennen kuin teet niistä sosetta. Kuori antaa makua ja väriä. Lisää se aivan lopuksi hillon joukkoon. Laita hillo kuumiin ja hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

SEO = Se Erityinen Omenahillo

Se on niin hyvää ettei sitä usko ennen kuin sitä saa syödäkseen. Sitä ei saa kaupanhyllyltä.

Paras omenalajike omenahilloihin ja -soseeseen on Antonovka. Ruma  ja kuhmurainen, kova ja hapan vanha omenalajike. Hanki niitä pari kiloa. Jostain, mistä vain.

Rumista ja epätäydellisistä sekä happamista omenista syntyy ihmiskunnan paras hillo.

Poista siemenkota ja lohko omenat kuorineen kattilaan, jossa on parisen desiä vettä pohjalla. Keitä omenalohkot pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Sekaan  reilu puoli kiloa hillosokeria.

Laitoin myös pari ruokalusikallista tummaa Muscovado-sokeria. Se on puhdistamatonta, ns. raakasokeria. Anna hillokattilan olla miedossa lämmössä (niin että se juuri ja juuri kuplahtelee) 2 – 2,5 tuntia. Kattilan voi myös laittaa uuniin, minä pidin sen liedellä.

Pitkä ”muhittamisaika” muuttaa omenassa olevia hiilihydraatteja. Hillon makuun tulee toffeemainen vivahde ja sen väri muuttuu. Sen maku on ihmeellinen. Aivan ihmeellinen. Kannattaa kokeilla!

Mainokset