munakoiso

Palstalla kasvaa kaikki, hidas muona kypsyy. Monet öttiäiset ja olennot elävät siellä keskenänsä, yksin ja yhdessä, rinnakkain. Siellä missä ovat leppäkertut niin siellä ovat myös kirvat ja niin edelleen…pian kukkivat auringonkukat.

pieni olento auringonkukan lehdellä

Etanayhdyskunta elelee rinnakkaista elämäänsä kanssani, eivät ne sieltä minnekään lähde. Eivät ainakaan kovin kauas. Olutbaari oli taas täynnä ruumiita ja kiikutin ne kauemmaksi. Kaadoin lisää hollantilaista mallasjuomaa kuin paraskin baariemäntä. Eikö niille nyt halvempi pilsneri kelpaisi, minulle huomautetaan. – No, kivahan se varmaan on kuolla hyvällä mielellä juotuaan laatujuomaa eikä sammua kuraveteen.

Red Kuri – talvikurpitsa. Se on kasvattanut pitkiä varsia jotka kiemurtavat maata pitkin.

Kurpitsasadosta on tulossa iso. Lämmin elokuu tekee tehtävänsä ja satoa saa korjataan varmaan jo viikon päästä. Sipuleita on jo kannettu kotiin. Perunat voisi osin jo nostaa. Munakoisot kukkivat useilla kukinnoilla, ovat venyneet vähän pituutta ja ovat hyvin vantteravartisia. Mikäli elokuun  lämpö hellii heitä nyt riittävän pitkään, niin ehkä tekevät hedelmänkin (vai marjan, kasvitieteellisesti jotain josta en tiedä …).

kesäkurpitsa

Viimeinen iso kirjallinen työ kahden vuoden työskentelystä on vielä vaiheissaan, satoa siitä on jo korjattu ja korjataan vielä pitkään. Oppimisesta syntyvillä oivalluksilla on tulevaisuusluonne, ne ovat aina muuttaneet ja vaikuttaneet ihmisten elämään. Loputtomasti voi oppia uusia asioita, siksi niitä ihmeitä kohti kannattaa läpielämänsä kulkea. Ettei jää myrkytetyn ja seisovan, eltaantuneen veden varaan. Sitä vettä litkiessä käy lopulta huonosti. Kuin kuralätäkköön hukkuvalle etanalle.

 

sokerimaissi

Mainokset