Auringonkukkakummulla on myöhemmin kesällä komeat värit.

Pyhän Swithuninpäivänä sataa. Sopivasti. Ei varsinaisesti edes kastu. Palstapaita kostuu hartioista, puuvillahousujen lahkeet imevät polviin asti vettä, palstakengät mutaantuvat ja sukat ovat kotiin palattua ihan saviset, mutta mikään ei estä nauttimasta puutarhahommista.

Jos  tämä säätyyppi jatkuu tästä eteenpäin 40 päivää, kuten Pyhä Swithun povaa, niin se on hyvä. Ei tarvitse kastella, kun luonto on nyt päättänyt hoitaa sen homman. Mikäli lämpötila pysyy parissakymmenessä  asteessa niin osa kasveista viihtyy hiton hyvin, kasvaa ja kukoistaa.

Munakoiso menetti kukkansa joku aika sitten, ajattelin että nyt se on sitten sen loppu, vaan ei, se tekee urheasti taas uusia kukkia. Kesän Yllättäjä!

Ostin menomatkalla kaupasta merisuolaa sekä olutta. Etanoille. Niitä on liikaa ja monessa paikassa paitsi kurpitsojen lähellä. Kurpitsojen varsissa on piikkejä joita ne eivät siedä. Poimin niitä pari purkillista ja muutin kauemmaksi. Ripottelin kaksi kiloa merisuolaa palstan laidoille ja kaadoin  olutta foliovuokiin. Sinne ne hukkuvat, kuten eräät ihmiset, olutkaukalon äärelle.

Kurpitsa on piikikäs, ja etanat eivät lähesty sitä.

Nyt etanaravintolan listalla on myös hollantilaisessa lager-oluessa marinoituja etanoita. Tervetuloa, ystäväni  linnut! (Linnut pelastavat kaikissa myyteissä ja saduissa päähenkilön pulasta, toim. huom.)

Kaunis ja ei-enää-tuntematon: Rohtopurasruoho (mikä mainio nimi), kuvan alareunassa olutkaukalo etanoille.

Tutkin kauniin ja tuntemattoman. Se on Rohtopurasruoho – kiitos vihjeestä HP.  Niitä löytyi yhteensä seitsemän yksilöä palstan kahdelta sivulla. Harvensin niiden ympäriltä muita kasveja vähän harvemmaksi, jotta voivat kasvaa vähän väljemmin. Sitä kutsutaan myös iloruohoksi.

Puutarhaelämässä tulee eteen aina jotain uutta ja jännää, siksi säätila ei ole koskaan huono tai kurja. Pieni kesäsade ei haitannut oloa eikä eloa. Sadekamppeissa palstallaan touhunneen palstakamun kanssa vaihdettiin tärkeimmät jutut. Mikä parasta, kotona oli vielä kääretorttua jäljellä. Ja kylmää cocacolaa.

Rohto puras. Siis: rohtopurasruoho.

Mainokset