Heinäkuussa on puutarhassa se vaihe jolloin voi myös patsastella. Olla aivan kuin pohjois-italialainen viininviljelijä, joka kulkee henkseiltään paukutellen viinitarhassaan ja vislailee iloisesti. Tai leikkiä muuten vaan suuren tiluksen haltijaa ja pitää oleskelupäivä. Täyttä lekottelua ei ole koskaan, mutta jokainen hetki kasvien kanssa on hyvin virkistävää. Etenkin jos mukana on eväät.

Palstaretkelle lähtenyt kissa otti tilustarkastuksestaan myös kaiken irti. Se tarkasti myös naapuripalstan. Kulki nätisti penkkien välissä ja istahti lopulta omalle palstalleen sipulien keskelle ja hymyili leveästi. Tajuavat ne monta asiaa, kissat nimittäin.

Aurinko helotti, ilma oli kuumaa ja paksua kuin alilämmitetyn saunan lauteilla. Ukkosta odoteltiin tulevaksi vaan jäi tulematta. No, sai rokkikansa hillua Ruissalon hietikolla yötä myöten ilman sadekamppeita.

Aika monet kasvit tykkäävät tästä ilmanalasta. Lämpimästä ja  kosteasta. Ihmiset sanovat tätä hautovaksi, mutta Maissi se vaan oikoi ja heilutteli lehtiään, näytti kovasti nauttivan elostaan ja olostaan.

Mainokset