Säätiedotus lupaili sadepäivää ja kannoin arimmat taimet parvekkeelta sisälle, kymmenen asteen lämpötila voi olla kuolemaksi eräille. Vain yöllä satoi, nyt taivas on vaaleanharmaa eikä sieltä tule pisaran pisaraa. Ilmatieteenlaitoksen sääkartta ei niin tarkkaan tiedä läntisen rannikkoseudun säätä. Lapio ja talikko on heilunut uutterasti.

Maasta löytyy juurenkappaleiden ja kuivuneiden kasvien osien lisäksi muovipurkin ja -pussien kappaleita, keppejä, oksia ja erikokoisia kiviä.

Maahanpanijaisia saa vielä odotella joitain viikkoja, luultavasti lähempänä juhannusta on maa vasta riittävän lämmin. Harson alla voi jo kasvattaa. Kokeilin yhtenä kesänä  harsokasvatusta, mutta luovuin siitä kun huomasin, että kaikki itää ja kasvaa ellei laita siemeniä tai taimia liian aikaisin maahan.  Olen siivonnut maata  ja tehnyt istutuspenkkien alkuja. Hauskinta on se, että saa tehdä joka vuosi hieman erinäköisen puutarhan.

palstalabyrintin alkua

Istutuspenkkien ei tarvitse olla perinteisiä suorakulmioita jotka vain tönöttävät rivissä vierekkäin. Tänä vuonna tulee yksi puoliympyränmuotoinen sekä uu -kirjaimen muotoinen istutusalue. Polut kulkevat ja kiertävät kuin yksinkertaisessa puistolabyrintissä.  Se rakentuu miten rakentuu, syntyy tekemisen myötä.  Talvella tehdyt piirrokset ovat vain odotusajan huvituksia, mutta joku niistäkin jää itämään mielenpoimuihin.

eräs suunnitelma

Mainokset