Hyvä vuohenjuusto-tomaatti-kurpitsa keitto valmistuu helposti. Ainekset ovat yksinkertaiset:

0,5 l kurpitsasosetta
500 gr paseerattua tomaattia (ainakin pirkka-tuotteista löytyy)
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
100-150 gr pehmeätä vuohenjuustoa

Mausteita oman maun mukaan: esimerkiksi sipulia ja yrttejä. Laitoin viime kesän satoa: kourallisen sipulinvarsia ja persiljaa.

Kurpitsasose ja paseerattu tomaatti kattilaan. Sekaan yksi kasvis- tai kanaliemikuutio. Anna kiehahtaa ja laske lämpötilaa, anna porista miedolla lämmöllä. Palastele vuohenjuusto joukkoon ja anna sen sulaa hitaasti joukkoon. Sekoittele hellästi. Lisää sipulinvarsia ja aivan viimeiseksi persilja. Jos haluaa, sauvasekoittimella keitosta voi tehdä hyvin  sileän.

Ne joilla ei ole pakastimessa tarveaineita voivat ostaa kaupan hyllyltä:1. tuoretta persiljaa 2. kesäkurpitsaa ja keittää sekä soseuttaa sen 3. sipulinvarsiakaan ei saa tähän aikaan vuodesta, mutta sen voi korvata normisipulilla.

On hyvää ja hyvin terveellistä.

Mainokset