Tänään kävin ensi kerran ruokavarastossa. Kurpitsaa on säilöttynä purkeissa ja purnukoissa; soseena, viipaleina sekä hillona. Otin keltaisesta kesäkurpitsasta tehtyä sosetta pakastimesta ja tein keiton. Tuli oikein hyvä soppa!

OHJE meni kutakuinkin näin:

– reilu puoli litraa valmista kurpitsasosetta (n. 1 keskikokoinen kesäkurpitsa)
– kolme reilunkokoista porkkanaa
– 1 sipuli
– 2,5 kana- ja/tai kasvisliemikuutioita
– 1/3 koskenlaskijajuustopaketista
– kermaa
– persiljaa (tai tuoretta korianteria)

Paloittele porkkana ja keitä porkkananpalat kattilassa kypsiksi. Vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Laita loppuvaiheessa pilkottu sipuli kiehumaan porkkanoiden kanssa. Kun porkkananpalat ovat kypsiä (vähän al dente, siis hieman kovia) lisää joukkoon valmis kurpitsasose ja kasvi- tai kanaliemikuutiot. Lisää vettä noin puoli litraa, riippuen siitä kuinka paksua haluat keitosta. Hienonna sauvasekottimella tai vastaavalla vehkeellä sopivaksi soseeksi. Jos porkkanat ovat ”al dente”, ne eivät jauhaudu ihan muusiksi. Lisää loraus kermaa ja koskenlaskijajuustoa noin kolmannes paketti, tai: oman maun mukaan. Anna vetäytyä muutama minuutti.

Silppua päälle persiljaa (tai tuoretta korianteria) kun keitto on lautasella.

Tästä tulee noin reilu litra valmista keittoa, riippuen nesteen määrästä. Kasviksia kannattaa keittää miedolla lämmöllä, hitaasti, jolloin mausta tulee hienostunut ja aromikas.

 

Mainokset