12.9

Palstaelämä loppuu nyt tähän, ja on se vähän surullista. Mereltä oli noussut sumu joka lepatteli kaikkialla. Sataa tihutti, sumusadetta, laitoin sadevaateet päälleni ja menin palstajäähyväisille. Maisema oli muuttunut, sanoin heihei sekä moimoi, sumu se vaan leijui metsän reunassa ja joku toinenkin nosteli vielä maasta jotain syötävää. Mukaan tuli vielä pari kurpitsaa, olivat melko reilun kokoisia, vuodenaikaan nähden.

Syyskukat kukkivat. Auringonkukat ovat kasvaneet 3-5 metrisiksi, näin niiden päät jossain, hyvin ylhäällä. Siellä he huojuivat, oranssit valopäät. Ja silmäntasollakin kukki.

syyskuu

joku sentään vielä kukkii

Kotiin palattua väsäsin kurpitsa-appelsiini marmeladia. Tämä sopii erityisesti yli seitsemänkymmenvuotiaille, ja heille se myös viedään. Nuoremmat voivat nauttia tätä hyvin varovaisesti…tai  noin +70-vuotiaiden seurassa.

puolisen litraa                     hienoa kurpitsasosetta
kaksi                                   appelsiinia
yksi                                     sitruuna
330 g                                  hillo-marmeladisokeria (siis yksi paketti dan
sukkerin hillo-marmeladisokeria)

Pese appelsiinit ja sitruuna hyvin ja raasta niiden kuori. Kuori ja paloittele hedelmät ja lohko ne paloiksi. Laita kurpitsasose, hedelmälohkot sekä sitrushedelmien kuoriraaste kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia. Soseuta kasaan. Lisää sekaan hillo-marmeladisokeri ja keitä kymmenisen minuuttia kattilassa. Kaada marmeladi puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Marmeladi kannattaa säilyttää kylmässä.

oikein vahvaa kurpitsamarmeladia

Mainokset