Kaksi keltaista kupritsaa (gold rush), isompi noin 20 cm:n pituinen.

Kurpitsasta saa tehtyä mitä tahansa. Pestoakin. Tässä noinkokeille noinohje:

Otin reilun desin pinjansiemeniä ja hieroin ne puunuijalla tahnaksi (sen voinee tehdä huhmareessakin, jos sellaisen omistaa). Lohkoin kaksi pienehköä keltaista kurpitsaa (yht. ehkä noin 400 grammaa) pieniksi palasiksi sekä soseutin ne sauvasekoittimella. Sekaan noin pari teelusikallista sokeria ja teelusikallinen suolaa. Sitten joukkoon kourallinen hienoksi silputtua persiljaa sekä pinjansiementahna ja reilu desi, ehkä melkein puolitoista, raastettua parmesanjuustoa ja yksi valkosipulin kynsi hienoksi hakattuna. Sekä puolikkaan sitruunan mehu. Sekoitetaan kasaan, niin hienoksi kuin haluaa.

Aivan lopuksi lorottelin nauhana pestoon noin desin hyvää kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä. Laitoin sen kahteen lasipurkkiin, toisen vanha etiketti ilmoitti 350gr ja toisen 200gr, joten noin 550 gr valmista pestoa saa tästä määrästä.

Vihreistä kurpitsoista tehtynä pestosta tulee vihreää, mutta tästä tuli kellertävää. Maku on taivaallista. Uskoni todelliseen luonnonmukaiseen ravintoon vain vahvistuu, koska kaikki teollisesti tuotettu ruoka ei voi olla ihan vaaratonta, siinä ei ole mitään elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Ja jos onkin, ne on useimmiten keinotekoisesti lisätty myöhemmin.

Valmis pestoni oli aika karkeata, ja sitä voi laittaa aika reilusti ruuan joukkoon.

Päälle voi silputa vaikka lehtipersiljaa.

Mainokset