Sain reseptin jota en ole vielä kokeillut, mutta kokeilen kyllä: Kurpitsahummus.

Hummushan on kikherneistä valmistettu tahna jota saa kaupasta valmiina purkissa, mutta jos haluaa valmistaa tahnan itse, niin tässäpä eräs ohje:

2 isoa valkosipulin kynttä, 1 tölkki keitettyjä kikherneitä (tai keitä itse), 2 rkl sitruunamehua, 3 rkl oliiviöljyä, 1 tl kuminaa, 2 tl tahini-tahnaa (sesamitahnaa), 3 rkl vettä, 1 rkl ruohosipulia, 1/2 tl suolaa, ripaus pippuria.

Kuori valkosipulin kynnet. Hienonna sauvasekoittimella tai perunanuijalla valkosipulit, valutetut kikherneet, sitruunamehu, öljy ja kumina. Lisää vesi, ruohosipuli, suola ja pippuri. Anna jäähtyä jääkaapissa puoli tuntia ennen syömistä. Hummukseen voi lisätä perusaineiden lisäksi mitä mielii.

Myös kesäkurpitsaa. Saamani ohjeen mukaisesti raakana raastettua kurpitsaa sekä persiljaa lisätään valmiin hummuksen joukkoon noin fiftififti tai vähemmän. Siis noin puolet hummusta ja puolet kurpitsaa sekä hienoksihakattua persiljaa. Kokeilemalla sen tietää.

Hummusta voi laittaa leivän päälle tai syödä monien ruokien kanssa.

Mainokset