Kokkaan enimmäkseen Noin tai Näin, ja tein ruokaa noinruokaa kamuille (hyvin maistui):

Noin 2-3                                         normikokoista kesäkurpitsaa (käy kaupassa tai torilla, ellet tiedä)
Noin puolikiloa                               paistijauhelihaa (tai jotain muuta, jos on ei-lihansyöjä)
Noin 1-2                                         sipulia ja pari/kolme/neljä valkosipulinkynttä sekä muutama ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja noin teelusikallinen kanelia. Sekä: minttua, oreganoa, rouhittua mustapippuria ja suolaa.

Munamaito:
(Noin) 3 dl                                     maitoa
(Noin) 1                                         kananmuna + ripaus muskottia ja suolaa

Vuoan pinnalle:
maun ja kouran koon  mukaan raastettua juustoa, esimerkiksi punaleimaemmentalia.

1. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla öljyssä rusehtaviksi.
2. Ruskista jauheliha ja sipulit. Anna pieni hetki aikaa paistua. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
4. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauheliha (tms.)seosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraasteesi.
5. Paista vuokaa noin 200-225-asteen lämmössä noin 40 minuuttia.
6. Silpo saksilla tämän ”musakan” päälle runsaasti persiljaa.

Syö, vaikka salaatin tai mitä-nyt-keksit (esim potut), ja keiden kanssa haluat. On hyvää.

Mainokset