Kissa ymmärtää milloin olen lähdössä palstalle, joten se tahtoi mukaan kun pakkasin koriin veitsen ja sakset. Se nauttii ilmiselvästi palstalla olosta. Tassuttelee käytäviä pitkin ja istuskelee milloin missäkin aivan kuin tämä kaikki olisi ollut aina osa häntä, ja ehkä onkin. Se vain asettuu sinne luontevasti ja on osa sitä kaikkeutta, liikkuu varoen häntä kiemuralla kasvien seassa kuin hyväntahtoinen eu-tarkastaja. Vietimme iltapäivän vihreydessä, – myös sen erityisen hiljaisen hetken.

Lauantainen ankara ukkossade ja tuuli oli hieman nyrjäyttänyt kolmea auringonkukkaa, ne tarvitsivat vähän lisätukea. Lidlin sattumaostospussin kukat ovat alkaneet kukkia. Eriväriset ruiskukannäköiset (ehkä ovatkin niitä) kukat heiluvat hiljalleen, ja seassa on muutamia muitakin. Sunbrust (ufokurpitsa) valmistaa parhaillaan pieniä keltaisia aurinkojaan ja pari isohkoa vihreätä kurpitsaa oli taas kotiinkantokunnossa sekä yksi Round Nice. Salaattia on niin paljon, että isompikin kanilauma söisi sitä monta päivää ennekuin se loppuisi. Viime vuonna en onnistunut kasvattamaan yhtä ainutta punajuurta kunnolla, ja tänä vuonna niitä nyt sitten tulee, tosin vai muutamia, mutta sitäkin herkumpia.

On se aika kesästä jolloin palstalla on vain pientä puuhaa, enimmäkseen voi korjata satoa sekä katsella, ja tietenkin vain olla sen kaiken keskellä. Se tuottaa suurta iloa. Kotiin tultua on monenmoista puuhaa kun nostelee palstakorista satoa ja miettii miten niitä voisi säilöä. Punajuurien lehtiä leikkasin tänään ruuan joukkoon joka pääsi pakastimeen.

Otin muutaman kännykkäkuvan.

Palstakamu taivastelee. Liekö katse ollut kiinnittynyt valkoisiin perhosiin, joita leijaili runsaasti kaikkialla, tai sitten johonkin taivaallisempaan asiaan.

 

Sattumaostospussillisesta kukkien siemeniä on tulossa hauska ja värikäs juttu.

Sunbrust valmistaa keltaisia kiekkojaan.

Kori täyttyi yrteistä, tillistä, salaatista, punajuurista ja neljästä kurpitsasta (eivät näy kaikki kuvassa).

Mainokset