Myöhään illalla palstalla,  pienen ukkoskuuron jälkeen.

Muutamassa päivässä rikkaruohot ovat vallanneet elintilaa itselleen, kitken penkkien välit joissa rehottaa runsaasti. Yrtit ovat jäänet rikkakasvien vangiksi ja pelastustoimet ovat tarpeen. On kosteaa, yrttien tuoksu on pyörryttävän voimakas. Itikat tulevat tankkaamaan verta ja pian niitä on sen verran paljon homosapiens -baarissa, että baarinpitäjän on paidan hihoja nykien poistuttava paikalta. Lähipäivinä on tultava kuitenkin käymään.Kastelua ei tarvita, taivaan väki on hoitanut sen tänä kesänä hyvin, mutta muuta hommaa on.

Toinen maissi on yli metrinen jo ja toinen tanakoitunut kovasti, auringonkukatkin ovat venyttäneet varttaan roimasti. Palsta on kuin pieni viidakko jonne pian tämänkin kokoinen ihminen häviää. Härkäpapu ja Rosa Munda ovat riehaantuneet toistensa seurasta, joten kyllä se pitää paikkansa että perunan ja härkäpavun liitto on
kummallekin hyväksi. Radiossa kerrottiin, että meillä on kesäisin liikaa valoa etelä-eurooppalaisille kasveille, kuten kesäkurpistakin on, siksi kai kesäkurpitsojeni lehdet ovat jo miltei pienen vauvanpeiton kokoisia. Niiden kätköistä löytyy jo kaksi valmista kurpitsaa: yksi round nice ja yksi vihreä patukka. Ja nyt on löytynyt punajuuri joka kasvaa tässä maassa, pitkä ja kapea, se kasvaa ja viihtyy pinaatin vieressä vaikkei niiden kumppanikasvitietouden mukaan pitäisi sietää toisiaan. Tykkäämiset eivät mene aina oppien tai perimätiedon mukaan, ja saattavat yllättää, kenet tahansa.

härkäpapu kukkii

härkäpapu ja peruna (rosa munda)

ensimmäinen "round nice" (halk. noin 15cm)

Mainokset