Puolipäivää palstalla. Paksu, tasaisen harmaa pilvitäkki peittää taivaan, on leuto ja kostea ilma. Täysin tuuletonta. Multa on vielä kosteaa, joten on helppoa kitkeä, polut penkkien välissä peittyvät rikkakasveista ja kun ne kuivahtavat siihen on kuin kävelisi olkimatolla. On hipi hiljaista, linnutkaan eivät lauleskele. Se tuntuu oudolta ja autiolta, kuin jokin olisi poistunut luotasi liian äkkiä.

Auringonkukat ja herneet sekä ruusupapu saivat keppejä joihin nojailla tai kiipeillä yhdessä tai yksin. Ruusupapu oli vahinko-ostos. Sille pitäisi olla seinä tai muuri kiivettäväksi ja tuumin ensin etten laita sitä lainkaan maahan. Laitoin kumminkin kun keksin että voihan se kiemurtaa vaakatasossakin eikä pystysuuntaan. Ei tässä mitään seinää tarvita, riittävästi vain keppejä tai verkkoa jota pitkin se voi kasvaa. Kolmesta reilun kokoisesta siemenestä, tai oikeastaan pavusta, yksi on itänyt ja kasvaakin reipasta tahtia.

Pinaatti pahus on alkanut kukkia. Punasipuli joka kiertää uunmuotoisena sen ympärillä on tanakka ja hyvinvoiva. Kesäkurpitsoista Round Nice ja Diamant kukkivat ja lehdet ovat paisuneet jättiläismäisiksi. Gold Rush on hyvässä kasvussa, ei kuki vielä. Hitaasti, mutta varmasti kasvaa Sunbrust, ufokurpitsa jonka lehdetkin ovat kirjavat. Tilli on alullaan ja salaatti (lähti ihmeen hitaasti kasvamaan), silopersiljasta ei näy kuin vähän alkua.

Muutaman tunnin palstatyön jälkeen hyvät kahvit termoksesta Salosen omenamunkin kanssa. Päivä on kukkuroillaan vihreän eri sävyjä ja oranssin hehkua, sitä riittää tuleviksin päiviksi.

maissinlehdet ovat raidalliset

Sunbrust -kurpitsan lehti

Round Nice

Keskikesän niitty

Mainokset