Siinä vaiheessa kun palsta on jo melkein täynnä, sitä huomaa miettivänsä, että mahtusko tuonne tai tuonne vielä jotakin. Pussien pohjille on jäänyt siemeniä ja siinä sitä sitten hypistelee ja rutistelee taskussa nuhjaantuneita pussin kulmia. Aurinko paistaa.

Huomiseksi jäi vielä yksi pikkuinen läntti jonne voi huiskaista sitten jotain-vielä. Tänään loput kesäkurpitsat ja munakoiso:

Gold Rush ja Diamant (taimista) samalle riville ja kavereiksi herne ja tilli.
Sunbrust ja Black beauty eri riveille ja kaveriksi herne sekä persilja.

Ja papua kasvattavaa vedenkantoa. Puhelin soi taskussa juuri kun olin kaivolla pumppaamassa käsipumpulla vettä. Se oli eräästä turkulaisesta liikuntasaliyrityksestä.
– Olisi ihan ilmainen tutustumistarjous. Kiinnostaako?
– Tuota minulla on palsta ja…
–  Ei maksa yhtään mitään ja saisit tutustua rauhassa. Lupaan 30%:n alennuksen ja vain sinulle jos hankit kausikortin.
– Kuka hullu näillä ilmoilla nyt punttisalille tulisi? Minulla on kuule palsta jossa kantelen näillä helteillä jopa 80 litraa vettä päivittäin ja olen tässä neljä viikkoa kääntänyt maata, kyykkinyt ja kuopsutellut. Joten kuule, ei kiinnosta. Suljin puhelimen kesken lauseen joka siellä vielä jatkui. Ehkäpä hän löytää jonkun ahkeran FB-nörtin joka käyttää vain sormiaan ja pelaa sitä farmipeliä tietokoneen ääressä ja tarvitsisi todellakin vähän liikuntaa.

Mainokset