(Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä maasta… )

En ihmettele, että puutarhanhoito on mm zeniläisten eräs uskonnonharjoitusmuoto. Palstalla ollaan jossakin toisessa maailmassa. Jokainen puuhailee omiaan, vaikka toisinaan vaihdetaan sana tai kaksi, mutta pian palataan kyykkimään tai kuokkimaan tai kastelemaan tai nyppimään rauhallisesti rikkaruohoja, – tai sitten vain katsellaan.

Jokaisella on oma tyylinsä: yksi mittaa mittanauhalla vakojen välejä, toinen tekee erimuotoisia istutuspenkkejä, kolmas seuraa piirustuksiaan, neljäs upottaa lapionsa syvälle, viides tuo peitteen kasveilleen, kuudes rakentaa pienen aidan palstansa ympärille, seitsemäs istuu palstansa laidalla maassa ja syö keskittyneenä eväitään, ja viereisellä palstalla on pariskunnalla valkoiset muovituolit joissa he paistattelvat päivää, ja puhuvat hiljaa toisilleen.

Kaksi hyvää palstapäivää takana ja maahan pääsivät:

Peruna (rosa munda, koska siinä on niin kauniit kukat) ja Härkäpapu (Karmazyn) virekkäin, koska kun ne nousevat pintaan ihastuvat toisiinsa kovasti. Palavasti.

Round Nice kesäkurpitsan kaveriksi Gold Rush kurpitsaa pitkä rivi ja kaverikasviksi kurpitsoille herne (Early Onward, lajike vuodelta 1908).

Laitoin pikku läntille (n 1,5 x 1,5) kesäkukkaseoksen, auringonkukkien viereen. Seoksen ostin Lidlistä ja jännä nähdä mitä sieltä nousee. Kuva pussissa oli ainakin houkuttelevan värikäs. Auringonkukat olivat itäneet, toivotaan hyvää jatkoa kasvulle. Maissi voi hyvin ja koska on luvattu helteitä, niin voi olla että tuon kotona kasvavat maissintaimet maahan jo aiemmin kuin suunnittelin.

Huomenna loput.

Mainokset