Puutarhakaupassa kiertelyä ja löytyihän sieltä jotain tuiki tarpeellista: hanskat. Kahdet oli viime vuonna ja kummatkin sai heittää syksyllä pois kun olivat ratki rikki ja puhki. Nyt on uudet, kaksi paria. Tosissa on muovitettu kämmen, jos ne vaikka kestäisivät enemmän.

Kotona itää kasvimaalle muuttavia. Pienet vihreät päät jo nousevat purkista, niitä tuijotellessa voi piirrellä palstasuunnitelmaa …

Tilatut siemenet:

EARLY ONWARD, salaattiherne
BRIGHT LIGHTS F1, mangoldi
MATADOR, pinaatti
GIGANTE D’ITALIA, persilja
TETRA, tilli
BLACK BEAUTY, munakoiso
SUNBURST FI, kesäkurpitsa
GOLD RUSH F1, kesäkurpitsa
PARTENON, kesäkurpitsa (Helle)
Härkäpapu, Punasipuli
EARLY EXTRA SWEET F1, maissi

Istutuspurkeissa tällä hetkellä: Kehäkukat ja Auringonkukat

****
Luin, että meteorologit ovat ennustaneet melko suurella todennäköisyydellä poikkeuksellisen lämmintä kesää täksikin vuodeksi. Kurpitsat siis menestyvät, mutta aion kasvattaa myös maissia josta kuulin sitä kasvattaneelta palstaviljelijältä. On kuulema helpohko kasvatettava, kunhan sen saa alkuun ja jos on lämmin kesä, ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Ja kuulema tosi maukas.

Kesäkurpistojen lisäksi kokeilen munakoison kasvatusta. Herne ja tilli viihtyivät todella hyvin kurpitsojen kamukasveina, joten ehkä viihtyvät myös munakoisonkin vieressä. Kehäkukat hukkuivat rikkaruohojen alle viime vuonna, joten esikasvatan ne jotta en kadota niitä. Ovat tärkeitä kasvinsuojelullisista syistä. Pinaatti on tämän kesän tulokas, vähensin mangoldinlajikkeet yhteen viime kesän kokeilun perusteella. Mangoldi houkutteli kovasti loppukesästä lehtokotiloita, joten aika iso osa meni parempiin suihin.
Mangoldi vaikutti myös viihtyvän kurpitsojen vierellä, senkin voi ottaa huomioon esisuunnitelmissa, piirroksissa joita kahvikuppi kourassa on lankalauantaina tehty.

Mainokset