…varata palsta.

Kuulin eilen tutulta, että Tampereen seudulla viljelypalstan kausimaksu on jopa 50euroa. Se on jo aika sikamainen hinta. Helsingissäkin palstamaksu lienee enemmän kuin täällä Turussa. Muutenkin palstanvuokraus systeemi on hyvin toimiva. Turun palstavuokrausta hoitaa 4H-yhdistya ja he päivystävät kauppahallissa tämän viikon. Lisätietoa täältä. Sen jälkeen palstoja voi tiedustella ja varata puhelimitse. Ikävin puoli palstoissa on, että monivuotisia kasveja voi viljellä ainoastaan yhdellä palsta-alueella. Kaupunki kuitenkin huolehtii kevätmuokkauksesta ja syyskynnöstä.

Ajoin fillarilla kauppahallille ja varasin saman aarin puolikkaan kuin viime vuonnakin. Kymmenen euroa. Tietää maatyöläisyyttä alkukesästä. Maa pitää putsata ja kääntää, ja siinä riittää hommastelua useammaksikin illaksi ja päiväksi.

Nyt voi tehdä viljelysuunnitelmia. Ja haaveilla yhdestä sun toisestakin asiasta, vaikkeivät haaveet koskaan aivan sellaisenaan toteudukaan. Mutta kun pääsee kääntelemään talikolla maata, aika muuttuu toiseksi. Iltaisin katselee sääkarttoja sekä tähyilee taivaalle ja miettii milloin mitäkin voi laittaa maahan; onko päivä poutainen vai tuulinen vai sateinen, onko yöllä kylmä, onko maa riittävän lämmin ja milloin on sadepäivä.

Mainokset