Kaupassa myydään Espanjasta asti tänne lennätettyä kurpistaa. Eipä tarvitse ostaa. Sitä on vielä pakastimessa ja etikkasäilöttynä.

On tullut luettua siemenluetteloita, ja viime vuoden kokemuksista viisastuneena taidan keskittyä tänä vuonna vain tiettyihin kasveihin. Kurpistojakin voisi kasvatella erilaisia, viime vuonna niitä oli vain kahta laatua ja kummatkin olivat hyvin satoisia. Ostin alkukesästä myös kaksi vähän isomman kurpitsan taimea, mutta ne menehtyivät koska istuspäivän jälkeen tuli kaksi oikein tuulista ja sateista päivää, joten ne katkesivat vaikka olinkin ne tukenut. En esikasvattanut kurpitsoja vaan laitoin ne siemenestä maahan kun maa oli riittävän lämmin, muistaakseni kesäkuun puolivälissä. Lähtivät ihan hyvin kasvuun.

Viime vuosi opetti maanlaadustakin jotain. Se on hyvin savista, ja melko ravinneköyhää. Juurikkaat eivät juurikaan kasvaneet ja jokin tautikin niitä vaivasi. Kurpitsat viihtyivät ja herneet ja sipulit ja tilli ja mangoldikin jossain määrin, mutta etanat löysivät sen loppukesästä. Taidan ottaa palstan tänä vuonna kauempaa ojaa, jossa niiden populaatio lisääntyi ja josta ne levisivät kasvimaalle.

Siemenet tilaan Hyötykasviyhdistyksestä ja mahdollisesti myös Helteeltä.

Mainokset