Lumi on peittänyt kasvimaan, ja nyt sitten syödään viime kesän satoa.

Sain runsaasti kesäkurpitsaa palstaltani ja säilöin syksyn viimeiset, minikokoiset kurpitsat suolakurkkuliemeen. Viipaloin ne aivan kuin kurkutkin. Ne toki voi kuutioidakin ja tehdä kurpitsarelissiä. Ne olisi kannattanut kuoria, osalla (keltaisilla) kurpitsoista on kova kuori, mutta niistä tuli oikein mainioita.

Suurimman osan pakastin. Keitin, ja aivan hetken, kurpitsalohkoja ja soseutin ne kevyesti, karkearakeiseksi soseeksi ja laitoin pakastusrasiaan. Siitä saa mm hyvän keiton.

Mahdottoman hyvä kurpitsajuustososekeitto:

Yksi litran pakasterasiallinen kurpitsasosetta (tai keskikokoinen kesäkurpitsa).
Sipulia (joko aivan tavallista tai sitten purjosipulia, maun mukaan).
Yksi reilunkokoinen porkkana tai pari pienempää.
Noin puolikaspaketti koskenlaskijajuustoa.
Kasvisliemikuutio (puolikas riittää), laakerilehtiä, yrttisuolaa, persiljaa.

Keittele hissuksiin kurpitsa, sipuli ja porkkanapalat kasvisliemikuutioliemessä kypsiksi, ja jos vaikuttaa siltä että tarvitsee lisätä vettä, lisää. Soseuta kun kasvikset ovat kypsiä, mutta muista ottaa laakerilehdet pois ennen soseuttamista. Lisää koskenlaskijajuusto ja sekoita se keiton joukkoon. Lisää lopuksi persiljaa.

On niin hyvää ettei sanotuksi saa.