Palstalla pitkästä aikaa, 7.7 kävin viimeksi.

Vien vettä mennessäni varmuuden vuoksi, sillä kuulin että kaivosta vesi on loppunut poissaollessani ainakin kerran jo.

Rikkaruohot ovat vallanneet koko palstani, vaikka kitkin aika huolellisesti ennen lähtöni. Reilussa viikossa siis tapahtuu vaikka mitä. Suurimmaksi osaksi yli metrinen, keltaisena kukkiva, rikkakasvi on ottanut tilaa itselleen. Se muistuttaa hieman rypsiä. Kasvimaakasvini olivat jääneet sen alle, miltei kauttaaltaan. Palstasta olisi voinut tänään sanoa, että siinä kasvatetaan lähinnä rikkakasveja, joukossa vähän jotain muutakin.

Käärin olemattomat hihani ja ryhdyn hommiin. Keltainen rikkakasvi oli helppo nykiä pois, eikä sen alla kasvanut kuin pientä ja hentoa jotain toista rikkaruohoa. Korkea rikkakasvi on myöskin varjostanut kasvejani paahtavalta helteeltä, että se on ollut ehkä hyväksikin.

Parin tunnin päästä juon puolitoistalitraisesta kivennäisvesipullosta viimeiset pisarat ja katselen kasvimaatani. Useimmat kasvini voivat hyvin. Punajuuret ovat hitaasti lähteneet kasvamaan, saa nähdä syntyykö niistä mitään. Kesät ovat pidentyneet ja elokuussa on vielä täysi kesä, joten eihän tässä olla kuin puolivälissä kasvukautta vasta.

Mangoldi rehottaa hyvin, tilli suorastaan runsaana ja punajuuripenkkeihin laittamani retiisit ovat kasvaneet melkein jättiläismäisiksi. Kurpitsat voivat erinomaisesti, siitä olen erityisen iloinen. Yhdessä niistä on kukkien alkuja. Perunat ihastuttivat eniten. Ne kukkivat aivan ihanasti. Rosamundalla on aivan erityisen kauniin punaiset kukat (täytyykin kuvata). Härkäpapu on venynyt kovasti ja kukkii ihan pian. Kukkatilkuista ei ota selvää Erkkikään. Herneille pitää huomenissa viedä kepit. Ellei sada. Kuulin palstakamulta, että säätiedotuksessa on lupailtu jo parina iltana vesisateita tänne. Huomiseksikin. Turussa tosin ei ole harvinaista se, että sadepilvet ovat hyvin paikallisia. Kun jossain sataa niin muutaman kilometrin päässä välttämättä ei.

Vesi, kunnon sade tekisi nyt hyvää, kaikille kasveille. Ja etenkin nyt kun suurin puhdistustyö rikkakasveista on palstalla tehty.

Näyttää hieman villipuutarhalta, mutta sellaisena sen aion pitääkin. Sopivasti villinä. Onneksi palstalaisissa ei ole nipottajia.

Mainokset