Käynyt luovuttamassa verta. Ahnaat ja verenhimoiset itikat työntävät neulansa ihon läpi jo palsta-alueelle vievällä tiellä. Toissailtana olin vain hetken, kannoin vettä 70 litraa ja kastelin. Eilen menin iltapäivällä, ja vähemmän niitä auringossa olikin.

Palstalla on ollut vuorossa, mitäs muuta kuin kastelua sekä kitkentää, ja kovasti, sillä rikkakasvit ovat intomielisiä kasvamaan. Jättikurpitsoille kävi huonosti, laitoin ne maahan vääränä päivänä, saivat heti niskaansa tuulta ja kahden päivän sateet, joten kupsahtivat siihen. Viisaampi viljelijä kuin minä  olisi tietysti tehnyt niille suojan, omasta tyhmyydestään sitä saa tässä hommassa enimmäkseen kärsiä.

Kaikki ovat itäneet hyvin. Erinomaisesti tilli, herneet ja perunat sekä härkäpapu, jälkimmäiset kasvavat hurjaa tahtia. Kurpitsat lähteneet hyvään kasvuun, kummatkin, ihan jokainen siemen ei ole itänyt muttei haittaa. Magoldista vain Lucullus on toistaiseksi lähtenyt kasvamaan, Bright Lightsin laitoin maahan myöhemmin joten ehkä siitä alkaa jonkun päivän päästä näkyä jotain. Punajuurista ei näy vielä mitään.

Kukkatilkuilla on hankala tilanne, on vaikea tietää mikä on rikkakasvin alku ja mikä kukan alku, mutta eiköhän tuokin ajan myötä selviä.

Naapuripalstoille oli ilmestynyt matalia kanaverkosta väsättyjä aitauksia, tarkoittanee siis sitä että puput, kanit, rusakot ja muut tupsuhännät viihtyvät kunhan tänne ilmestyy jotain pureksittavaa…pitäisköhän siihenkin varautua …

Mainokset