Kaunis poutapäivä, ajoittain navakka tuuli, ainakin palsta-alueella. Asteita noin +17 – +19.

Laitoin pari penkkiriviä sipulia, ja iloinen yllätys oli, että istukassipuleiden joukossa oli myös punasipulin istukkaita. Niitä olisin alunperin halunnutkin, mutten löytänyt kuin niitä ihan tavallisia. Mutta nyt siis seassa on jokunen punasipulikin. Mikä riemu ! Ja toisen sipulirivin päädyssä vähän hernettä.

Istutin muutama päivä sitten saamani kaksi kurpitsantainta (Sunshine: hohtavan oranssi, sileäkuorinen, malto maukasta sekä säikeetöntä ja väriltään oranssia, erittäin koristeellinen, – haa, syksyllä voi kaivertaa hallowen-lyhdyn…) ja niiden väliin jäävuorisalaattia. Sipulia laitoin sinne ja tänne, kasvavat myös mielellään muiden seassa.

Otin kasvuharson pois juuripersiljalta ja raidalliselta punajuurelta, jätin kasvuharsot kurpitsoille. Kastelin kaikki. Härkäpapu on noin 3-4-5 cm korkeaa, perunat kasvattavat vartta ja tilli on itänyt hyvin. Muuten ei ole näkyvissä kuin todnäk.rikkakasveja, kasvuharson alla kyllä näkyi olevan jotain, mutten raotellut koska tuuli niin vietävästi ja olisi taas ollut hirmu hankala saada se takaisin.

Sekaviljelty palstani, hallittu kaaos, on nyt tältä osin tehty. Jatkossa on tiedossa kastelua ja kitkentää…

Mainokset