Perjantaina (11.6) piti istutella lisää, mutta kun pääsin palstalle alkoi satamaan ja vettä tulikin sunnuntaihin asti. Tänään pilvisenä, mutta sateettomana päivänä palstalla. Vesi oli tehnyt hyvää kuivalle ja saviselle maalle, ainakin rikkakasveille, joita nypin vähän pois.

Multa oli kuohkeaa ja sitä oli aika ihana käännellä, vaikka onkin huomattavasti raskaampaa. Intouduin kääntämään toistamiseen ja möyhentämään kolme n 2,5 metristä penkkiä joista kahteen istutin punajuurta.

– Toiseen Punainen Moulin Rouge (helle) ja  retiisiä väleihin
– Toiseen Valkoinen Albina Vereduna (helle) ja väleihin hernettä. Penkkien päähän laitoin pensaskrassia joka pitää rikkaruohot kurissa.

Sade ja kosteus toi myös tullessaan nilviäisen joka todennäköisesti on lehtokotilo tai pensaskotilo. Poimin maasta pari ja kuljetin kauemmaksi.

Sen hävittäminen on tosi vaikeata, mutta yksi niksi tuli jo Helsingistä: merisuolaa ja vettä purkkiin, kotilo sinne kuolemaan ja sitten kuolleet kotilot kiikutetaan pois, koska syövät toisiaan ravinnoksi ja lisääntyvät hurjaa vauhtia. Yksi kotilo munii 40 munaa kahden viikon välein, joten populaatio kasvaa todella nopeasti. Olutansa joka tepsii etanoihin, ei tepsi näihin (jos nyt ylipäätään ovat niitä).

Mainokset