Palstahommat ovat vihdoinkin alkaneet !

Palstat merkittiin vasta kuluneen viikon alussa. Maa oli aurattu ja lanattu. Sitä on kuitenkin muokattava ja käännettävä, poimittava kiviä ja juolavehnän juuria, monien muiden rikkakasvien alkuja sekä tietenkin tehtävä istutusvaot sekä toteutus: kuka ja mitä lopultakin mihinkin.

Tänään olin maanmöyhennys(siivous)hommissa ja jaoin palstaa erikokoisiin istutusalueisiin. Nelisen tuntia ja sitten kotiin, huomenna pääsee takaisin jatkamaan. Jos on poutapäiviä, niin tästä saa nyt nauttia joka päivä. Huomenna todennäköisesti istutan jo jotain. Tänään funtsataan vielä paikkoja.

Vaan on se kivaa hommaa !

Kun illalla oikaisee jalkansa ja tuntee jäsenissään todella tehneensä jotain, niin nukkuukin yönsä hyvin, raitista ilmaa saaneena.

Ja erityisen hauskaa ovat erinomaiset palstanaapurit: lainailtiin työkaluja, kastelukannuja, haraa, kannettiin kaivosta vettä, puhuttiin etanoista ja muista luontokappaleista joita siellä asustelee. Jaettiin kaikenmoisia niksejä ja neuvoja, hörpittiin termoksesta kahvia sekä sen ohessa tietenkin puhuttiin monta muutakin asiaa. Tuoli, semmoinen siellä oli monilla, että voi istuksia ja mietiskellä. On vissiinkin hankittava palstatuoli.

— Tähän kuulemma voi jäädä koukkuun, sanoi palstakaveri, joka kävi lainaamassa kastelukannua.
— Niin voi, vastasin, ja pahasti. Taidan olla jo ihan hurahtanut.


Talikko oli tarpeen.

Jotkut olivat jo kylväneet ja  peitelleet.

Viikon aikana on palstoille tuotu kaikenlaista tarpeellista.

Mainokset